15ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΓΙΑΝΝΗ Α. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ» - ΚΑΒΑΛΑ 2014

 

Ο Δήμος Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας διοργανώνουν το 15ο Φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Γ. Α. Παπαϊωάννου», το οποίο αποτελεί πλέον βασικό θεσμό στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης!

Μεγάλοι καλλιτέχνες ξυπνούν μέσα μας ποικίλα συναισθήματα και δημιουργούν συγκινήσεις που μας βοηθούν να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο. Κι αυτό το πλησίασμα το έχουμε όλοι ανάγκη!

Με διάθεση φιλική και με τη βεβαιότητα ότι το πέρασμα από τη ζωή στην τέχνη είναι «θεραπευτικό», σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Γ. Α. Παπαϊωάννου».

Κωστής Σιμιτσής
Δήμαρχος Καβάλας

 
 

10 Ιουλίου |   Κινηματοθέατρο " ΟΣΚΑΡ" , 9μμ |
Ρεσιτάλ Πιάνου

Ο διεθνώς βραβευμένος πιανίστας-συνθέτης Παναγιώτης Δημόπουλος, διδάκτωρ σύνθεσης του Πανεπιστημίου York της Αγγλίας, έχει στο ενεργητικό του πολλές αξιόλογες συνθέσεις και ηχογραφήσεις CD. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεσιτάλ του θα καλύψει 400 χρόνια μουσικής, περνώντας από την Εποχή Μπαρόκ (G. Frescobaldi) στον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα (R. Schumann και F. Liszt), συνεχίζοντας στον 20ο αιώνα (A. Berg και Γ. Α. Παπαϊωάννου) και φθάνοντας στις ημέρες μας με μία πρόσφατη σύνθεσή του.

 

 

   

17 Ιουλίου |   Κινηματοθέατρο " ΟΣΚΑΡ" , 9μμ |
Ρεσιτάλ Ακορντεόν

 

Ο Καβαλιώτης μουσικολόγος και δεξιοτέχνης ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου, απόφοιτος του ΔΩΚ και της περίφημης Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής της Δανίας, έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επιλέγοντας από το πλούσιο ρεπερτόριό του, στο ρεσιτάλ θα μας παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, D. Scarlatti, S. Gubaidulina, V. Semyonov, F. Angelis και R. Galliano.

 

 

 

 

 

 

 

21 Ιουλίου |   Κινηματοθέατρο " ΟΣΚΑΡ" , 9μμ |
Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Σε αυτήν την εκδήλωση υποδεχόμαστε δύο εξαίρετους μουσικούς, τον διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου και διακεκριμένο βιολοντσελίστα Δημήτρη Μαγκριώτη (μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και τον πολυβραβευμένο πιανίστα Απόστολο Παληό, καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς με ζηλευτή διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του. Στο πρόγραμμά τους οι δύο μουσικοί έχουν συμπεριλάβει τις κορυφαίες Σονάτες αρ. 1 & 2 για Βιολοντσέλο και Πιάνο του J. Brahms, μαζί με τρία υπέροχα τραγούδια του Brahms σε μεταγραφή Δημήτρη Μαγκριώτη.

 

 

περισσότερα

23 Ιουλίου  | Κινηματοθέατρο " ΟΣΚΑΡ" , 9μμ |
Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Στο βιολοντσέλο, η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ήβη Παπαθανασίου (μουσικολόγος και μέλος της Κρατικής Ορχήστας Αθηνών)· στο πιάνο, ο λέκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Κώστας Χάρδας – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Surrey με ειδίκευση στη ζωή και το έργο του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου. Μαζί, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Εμμονές», όπου εξερευνούν τις διαφορετικές εκφράσεις αυτής της έννοιας στη μουσική των G. Fauré, Κ. Τσούγκρα, M. de Falla, B. Martinů, A. Pärt, Ν. Σκαλκώτα και Γ. Α. Παπαϊωάννου.

 

 


 

30 Ιουλίου | Κινηματοθέατρο " ΟΣΚΑΡ" , 9μμ |
Συναυλία Μουσικής Δωματίου

Οι δύο εκλεκτοί Καβαλιώτες καλλιτέχνες που συμπράττουν στην τελική συναυλία του φετινού Φεστιβάλ ξεκίνησαν τις σπουδές τους στο Δημοτικό μας Ωδείο και τις ολοκλήρωσαν με μεταπτυχιακούς τίτλους σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Σκωτίας. Πρόκειται για τον ταλαντούχο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, διπλωματούχο του ΔΩΚ και του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης, και καθηγητή βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο του Markgröningen της Γερμανίας. Μαζί του επί σκηνής ο διακεκριμένος πιανίστας Θοδωρής Ιωσηφίδης, απόφοιτος του Κολλεγίου Trinity του Λονδίνου και της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας. Το πρόγραμμα πλούσιο και ποικίλο: Σονάτες του W. A. Mozart και του J. Brahms συνδυάζονται με θαυμάσια μουσική των B. Bartók και G. Gershwin (επιλογές από την όπερα Porgy and Bess). Η βραδιά θα κλείσει με τη δεξιοτεχνική Φαντασία «Κάρμεν» του F. Waxman, γεμάτη από τις αισθησιακές μελωδίες με εξωτικό χρώμα που ο συνθέτης δανείστηκε από την όπερα του G. Bizet.

ΑΡΧΙΚΗ      |      ΩΔΕΙΟ     |      ΣΧΟΛΕΣ     |      GALLERY     |      ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 © 2007 - 2014  Δ.Ω.Κ.  Με την Επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος

Δημιουργία & Φιλοξενία της Ιστοσελίδας  - UNITEC ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ